Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Државниот завод за статистика беше домаќин на студентите од “Меѓународниот Балкански Универзитет” од Скопје
вторник, 14 мај 2024

 

Државниот завод за статистика беше домаќин на студентите од “Меѓународниот Балкански Универзитет” од Скопје , кои заедно со своите професори беа запознаени со работата на заводот и на кои им беа презентирани темите: прибирање на податоци , избор на примерок и контрола на податоци. Презентациите предизвикаа соодветен интерес кај студентите кои со своите конструктивни  прашања отворија дискусија на темата и  пошироко за домените на работа на заводот за статистика.

Наскоро се очекува потпишување на Меморандум за соработка помеѓу двете институции, кои ќе биде основа за идна успешна соработка.
© Државен завод за статистика